Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@00:48:45 GMT

آذربایجانی‌ها برای روزهای سرد زمستان تدبیر کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۲۱۹۱

آذربایجانی‌ها برای روزهای سرد زمستان تدبیر کنند

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بیت اله احمدی؛ خطه آذربایجان به دلیل کوهستانی بودن منطقه، سردترین روزهای زمستان را در مقایسه با سایر نقاط کشور تجربه و سپری می‌کند که همین دلیل سبب افزایش میزان مصرف حامل‌های انرژی می‌شود.

همین چند روز گذشته نیز شاهد افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در استان آذربایجان شرقی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت اصول صرفه جویی زمینه انتقال پایدار و مستمر گاز طبیعی در سراسر استان آذربایجان شرقی را فراهم خواهد کرد و مشترکان می‌توانند با به کارگیری راهکارهای ساده‌ای چون استفاده از لباس گرم و کاهش یک بخاری در منزل و نصب پرده‌های ضخیم، کمک شایانی در کاهش مصرف گاز داشته باشند.

کاهش محسوس دما از شنبه در آذربایجان شرقی

مسئول روابط عمومی هواشناسی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر از بارش برف، کاهش محسوس دما و وزش باد گاهی شدید در این استان خبر داد.

افشین ابراهیمی گفت: شرایط ناپایداری جوی تا روز دوشنبه کلیه نواحی بویژه نواحی جنوبی و کوهستانی استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه مه گرفتگی و کاهش دید، لغزندگی، یخبندان و اختلال تردد در معابر شهری و جاده‌های مواصلاتی مخصوصاً جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها دور از انتظار نیست، توصیه کرد: از سفرهای غیر ضروری اجتناب و ضمن رعایت نکات ایمنی، تجهیز خودروها به تجهیزات زمستانی اقدام شود.

این کارشناس هواشناسی تاکید کرد: با توجه به اینکه وزش باد گاهی شدید (تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت) پیش بینی شده توصیه می‌شود تمهیدات لازم برای جلوگیری از خطرات ناشی از وزش باد، سقوط اشیا و شکستن درختان صورت گیرد.

به گفته ابراهیمی، دما به صورت محسوس (۱۰-۵) درجه سیلسیوس کاهش خواهد یافت و اقدامات پیشگیرانه در خصوص مدیریت حامل‌های انرژی ضروری است.

صرفه جویی مانع بروز بحران گازی

مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، طول شبکه تغذیه و توزیع گاز استان را بیش از ۲۰ هزار کیلومتر عنوان کرد گفت: عمر شبکه گاز استان، ۳۰ سال است که شامل دو بخش لوله‌های فلزی و پلی‌اتیلن می‌شود. شهرهای بزرگ مانند تبریز لوله فلزی دارند که این لوله‌ها هر سال کنترل حفاظت کاتدی (کنترل خوردگی تجهیزات) می‌شوند.

سید رضا رهنمای توحیدی ادامه داد: برای مقابله با بحران و آمادگی در شرایط اضطراری، شهر تبریز بلوک بندی شده و برای هر بلوک شیر گاز جداگانه تعبیه شده است تا در مواقع بحران به جای بستن شیر گاز ورودی شهر، شیر گاز منطقه آسیب دیده بسته شود.

وی بر لزوم مصرف بهینه توسط مصرف کنندگان این نعمت الهی تاکید کرد و اظهار داشت: رعایت مصرف بهینه گاز توسط مردم فهیم منطقه و صرفه جویی، این شرکت را در خدمات رسانی مطلوب به مردم شریف استان و جلوگیری از بروز مشکلات مرتبط با بحران گاز یاری خواهد کرد.

از طرفی شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان شرقی نیز با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مشترکین در میزان مصرف برق صرفه جویی کنند چرا که به دلیل سرمایه شدید، گاز با افت فشار رو به رو شده و همین دلیل، برای اینکه گاز مورد نیاز نیروگاه‌های تولید برق تأمین شود، نیاز است تا مشترکان در مصرف برق، صرفه جویی کنند.

۵ راه آسان برای صرفه جویی در مصرف انرژی

مصرف انرژی و صرفه جویی در آن، در سال‌های اخیر به علت افزایش قیمت سوخت، به خصوص در منازل و خانه‌ها به مسئله مهم و اقتصادی تبدیل شده است.

شاید شما هم از آن دسته باشید که صرفه جویی را با کم مصرف کردن هم معنی می‌دانید، اما حقیقت این است که راه‌های بسیار ساده‌ای برای صرفه جویی در مصرف انرژی وجود دارد که هر کسی با به کار گیری این روش‌ها در خانه خود می‌تواند تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری کند.

درها و پنجره‌ها معمولاً حدود یک سوم گرمای منزل را هدر می‌دهند، با درزگیری و عایق بندی درها و پنجره‌ها و منافذ موجود در دیوارها، می‌توانید از هدر رفت انرژی جلوگیری کنید؛ در خانه‌های چند طبقه به علت اینکه هوای گرم بالا می‌رود، بستن راه نفوذ هوای سرد به خانه در طبقه‌های بالا مهم‌تر است، یک راه جایگزین نیز استفاده از پنجره‌های دو جداره است.

برخی وسایل الکترونیکی حتی اگر خاموش هم باشند، مقداری جریان از شبکه برق دریافت می‌کنند، مثلاً همین شارژ کننده‌های تلفن همراه، بنابراین اگر از دستگاهی به مدت طولانی استفاده نمی‌کنید آن را از برق بیرون بکشید.

روشنایی حدود ۱۰ درصد هزینه انرژی هر خانه‌ای را شامل می‌شود، در طول روز با کنار زدن پرده‌ها از نور خورشید بیش‌ترین استفاده را ببرید و با فرا رسیدن غروب پرده‌ها را بکشید تا گرمای خانه از طریق پنجره‌ها هدر نرود. در طول شب نیز از روشن کردن لامپ‌های اضافی که به نور آن‌ها احتیاج ندارید پرهیز کنید؛ تبلیغ «لامپ اضافی خاموش» که زمانی توسط شخصیت «بابا برقی» در تلویزیون تبلیغ می‌شد، شاید به یاد خیلی از شما مانده باشد.

همچنین بیش از نیمی از مصرف انرژی هر خانه مربوط به وسایل گرمازا و سرمازا مثل بخاری‌ها، کولرها و فن کوئل هاست که معمولاً دارای راندمان پایینی هستند و بیش‌تر انرژی مصرف شده توسط آنها هدر می‌رود؛ با تغییر ۲ تا ۳ درجه‌ای دمای خانه خود، از هدر رفتن انرژی و صرف هزینه‌های زیاد جلوگیری کنید.

اما راه‌های گوناگونی برای کاهش مصرف انرژی در آشپزخانه وجود دارد، برای نمونه در هنگام آشپزی با گاز یا فِر از گرمای تولید شده برای گرم کردن خانه نیز کمک بگیرید، با باز گذاشتن درب فِر گرمای آن به راحتی به نقاط دیگر خانه منتقل می‌شود. برای استفاده از گاز، از ظرف و قابلمه مناسب استفاده کنید؛ حلقه‌های کوچک‌تر روی گاز مخصوص ظروف کوچک‌تر و حلقه‌های بزرگ مخصوص قابلمه‌های بزرگ هستند.

بانوان خانه دار حتماً می‌دانند که خالی نگه داشتن یخچال باعث افزایش کارکرد آن برای سرد نگه داشتن مواد داخل یخچال می‌شود، بنابراین تا حد امکان طبقات یخچال را خالی نگذارید.

رعایت نکات بالا به سادگی می‌تواند باعث کاهش مصرف انرژی در هر خانه شده و در بلندمدت از صرف هزینه‌های بیهوده جلوگیری کرده و صرفه جویی در مصرف گاز و برق و دیگر حامل‌های انرژی را به دنبال خواهد داشت تا سرمایه سخت زمستان امسال را هم سپری کنیم.

کد خبر 4846466

منبع: مهر

کلیدواژه: گاز برق مصرف انرژی دهه فجر بوشهر انتخابات 98 ایلام ویروس کرونا قزوین شهرکرد انقلاب اسلامی ایران خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی شیراز بیرجند بارش برف گرگان استان آذربایجان شرقی صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی صرفه جویی مصرف انرژی کاهش مصرف گاز استان پنجره ها مصرف گاز شیر گاز وزش باد پرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اصلاح قوانین مالی صنعت برق، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق برای بخش خصوصی اقتصادی شده است، افزود: نیروگاه‌های سراسر کشور می‌توانند برق تولیدی خود را با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی به مشترکان به فروش برسانند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور اظهار داشت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روند‌های متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم 60 درصد، در دولت‌های نهم و دهم 68 درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها 23 درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از 8500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت 100 درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در 4 ماهه گرم سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال 1400، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال 1402 نسبت به سال 1400 در حالی رقم خورد که در تابستان 1400 خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند بر‌خلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشور‌های اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا 70 سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی  با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال 1401 برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق 100 اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته 140 اقدام و برای سال جاری نیز 180 اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد 80 میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند 600 دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولر‌های گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • معمای بنزین در ایران
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی