Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۲ ماه از وقوع زلزله در سنخواست می‌گذرد؛ اما هنوز دولت حتی مشخص نکرده که برای بازسازی منازل تخریب شده در این منطقه، چقدر بودجه درنظر گرفته است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * سنخواست در ۲۷ اردیبهشت امسال لرزید. شدت لرزش ۵.۵ ریشتر بود و پس از آن هم سنخواست و مناطق اطرافش تا ۴۰ بار دیگر هم به لرزه درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسارت جانی این زلزله مصدومیت حدود ۲۵ نفر گزارش شده بود، اما خانه‌های خشت و گِلی آسیب‌های جدی دیدند. براساس گزارش‌های رسمی ۶۰ واحد مسکونی به طور کامل خسارت دیدند و ۱۵۲ واحد مسکونی هم دچار آسیب شده اند. بسیاری از این واحد‌های مسکونی دیگر قابل سکونت نبود و مردم پس از آن یا به خانه اقوام خود رفتند یا در چادر زندگی کردند.

 

بخشی از این بنا‌های تخریب شده، خانه دام روستاییان بودند. ساختمان این بنا‌ها از کاهگل ساخته شده بود و به همین دلیل در برابر زلزله ۵ ریشتری دوام نیاورد و یا فروریخت یا دیوار و سقف آن‌ها ترک برداشت. در این شرایط، خانواده سنخواستی و روستا‌ها و مناطق مسکونی اطراف آن، باید هم به فکر بازسازی خانه‌های خود باشند، هم سقف بالای سر دام هایشان را تأمین کنند.

  تخریب منازل آسیب دیده برای بازسازی

در همان روز‌های ابتدایی پس از وقوع زلزله، معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی گفته بود که اعتبارات دولتی تصویب شده تا روند بازسازی سرعت گیرد. مدیرعامل بنیاد برکت هم در ۲۹ اردیبهشت اعلام کرده بود که ۲۰ میلیون تومان بلاعوض برای بازسازی هر خانه آسیب دیده از زلزله سنخواست پرداخت می‌کند. مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی هم در اوایل خرداد اعلام کرده بود که زیرنظر این بنیاد، خانه‌های آسیب دیده تخریب شوند و اولین اقدامات برای بازسازی خانه‌ها انجام شود.

بیشتر بخوانید:

جهادگران دانشگاه بجنورد ۹۲۰۰ وعده غذای گرم بین خانواده‌های زلزله‌زده سنخواست توزیع کردند وعده‌های روی زمین مانده، بدهی رئیس دولت به مردم خراسان شمالی/ «تقریبا هیچ»؛ امتیاز روحانی در بجنورد بسیج دانشجویی ۲ دانشگاه بجنورد جهت کمک به زلزله‌زدگان سنخواست اعلام آمادگی کردند

حالا پس از گذشت حدود ۲ ماه از وقوع زلزله در سنخواست، محمد پاکمهر، رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی از بی توجهی دولت به مناطق زلزله این استان گلایه می‌کند و می‌گوید: به نظر می‌رسد، چون در این زلزله کسی جان خود را از دست نداده، دولت به وضعیت مردم بی توجه است.

 

لزوم رسیدگی سریع تر به وضعیت مردم سنخواست

او این سخنان را در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی و در حضور مسئولان استانی مطرح کرده و می‌گوید: از دولت انتظار داشتیم سریع‌تر به وضعیت مردم زلزله زده رسیدگی کند.

به گفته پاکمهر قرار است بنیاد مستضعفان برای هر واحد مسکونی ۱۶۳ پاکت سیمان رایگان اهدا کند. ۲ میلیارد تومان به صورت قرض الحسنه برای بازسازی خانه‌های آسیب دیده اختصاص می‌دهد.

او البته به تلفن شدن دام‌ها در زلزله نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: این اتفاقات سرمایه و شغل دامدار را از بین برده است و این مردم به کمک فوری دولت نیاز دارند.

 

شب‌های سرد بیابانی در انتظار مردم چادرنشین سنخواست

مهدی ساری، دبیر شورای جهادی ناحیه بسیج دانشجویی خراسان شمالی است و در روز‌های ابتدایی پس از وقوع زلزله، گروه‌های جهادی را برای اعزام به این منطقه ساماندهی کرده است. او درباره آخرین وضعیت اهالی این روستا به خبرنگار ما می‌گوید: منطقه‌ای که زلزله آمده، کویری است. یعنی از اواخر مرداد، دمای هوا در شب‌ها کاهش زیادی خواهد داشت و زندگی در چادر را سخت می‌کند.

او توضیح می‌دهد: گروه‌های جهادگر از همان ابتدا به منطقه اعزام شدند، اما برای اقدامات کامل تر، نیاز به تخریب منازل بود و باید اعتبار‌های مورد نیاز برای بازسازی خانه‌ها تأمین می‌شد. به همین دلیل جهادگران فعالیت‌های خود را به برنامه‌های فرهنگی و آموزشی اختصاص دادند.

ساری می‌گوید: از حدود دو هفته آینده، جهادگران دانشجو به صورت گسترده‌تر به منطقه بازمی گردند تا برای بازسازی خانه‌ها در کنار مردم باشند.


 

او درباره تخصیص وام به خانواده‌های آسیب دیده می‌گوید: قرار بود دولت و بنیاد مسکن مبالغی را به صورت بلاعوض و وام به مردم پرداخت کنند، اما براساس آنچه مردم به ما گفته اند، هنوز نه مقدار این وام و مبالغ بلاعوض مشخص است و نه مقدار بودجه‌ای که دولت می‌خواهد برای بازسازی این منازل اختصاص دهد.

دبیر شورای جهادی بسیج دانشجویی خراسان شمالی تصریح می‌کند: باتوجه به اینکه از یک ماه آینده، شب‌های منطقه سنخواست سرد می‌شود، نیاز است هرچه سریعتر برای بازسازی منازل مردم اقدام شود و سرپناه دام‌ها نیز تأمین شود.

سنخواست خراسان شمالی، منطقه‌ای زلزله‌خیز محسوب می‌شود. پس از زلزله سال ۹۷، برخی خانه‌ها بازسازی شدند که خوشبختانه در زلزله امسال این خانه‌ها آسیب ندیدند. وقوع زلزله اردیبهشت امسال در سنخواست می‌تواند فرصتی برای بازسازی باقیمانده خانه‌های کاهگلی در این منطقه و مقاوم سازی منازل مردم باشد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زلزله سنخواست بنیاد مسکن استانداری خراسان شمالی بازسازی مناطق زلزله زده برای بازسازی خانه ها وقوع زلزله خراسان شمالی آسیب دیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: براثر زمین‌لرزه بعد از ظهر امروز، گچ‌ برخی خانه‌ها در روستاهای اطراف شهر تیتکانلو ریخت.

شفیق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به‌جز گچ‌ریزی تعدادی از ساختمان‌های روستایی، این زلزله هیچ خسارت مالی و جانی به‌دنبال نداشته است.

وی یادآوری کرد: ساعت ۳۷: ۱۵ امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری به وقوع پیوست. این زمین‌لرزه در شهرستان‌های شیروان، فاروج و بجنورد احساس شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت