Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اسم زمستان را با سرما مترادف دانسته‌اند، اما هرسال این پاییز است که زودتر از زمستان، ما را به سمت کمد‌های لباس می‌کشاند تا لباس‌های گرم را از آن بیرون بکشیم و وادارمان می‌کند بخاری و سیستم گرمایشی را راه بیندازیم و به استقبال گذراندن روز‌های سردتر برویم. حالا هواشناسی پیش‌بینی کرده از این هفته، در اغلب نقاط کشور دمای هوا بین ۳ تا ۷ درجه سردتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد بعضی از نقاط کشور هم بتوانند اولین بارش‌ها و برف‌های ۱۴۰۰ را تجربه کنند. به همین بهانه، در پرونده امروز تصمیم گرفتیم نکات و پیشنهاد‌های متنوعی را برای این‌که روز‌های سرد را با هم بهتر بگذرانیم، مطرح کنیم؛ نکاتی درباره حفظ انرژی در منزل و محل کار، ایمن ماندن در استفاده از وسایل گرمازا و لباس پوشیدن به بهترین شکل هنگام حضور در اجتماع. با ما همراه باشید.

اول ایمنی بعد گاز!
در فصل سرما از دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلفی برای ایجاد گرمایش استفاده می‌شود که هر کدام نیاز به دانستن نکات ایمنی دارد تا از حوادث بعدی جلوگیری شود. بنا به اعلام سازمان پزشکی قانونی ۹۶۲ نفر در سال ۹۹ بر اثر مسمومیت با گاز منواکسید کربن جان‌شان را از دست داده‌اند. در ادامه برای این که روز‌های ایمن‌تری را پشت سر بگذاریم، چند نکته ایمنی را با هم مرور می‌کنیم.

نکات ایمنی استفاده از بخاری
۱-کلاهک H شکل استاندارد برای دودکش انتخاب کنید و از نصب صحیح و محکم آن مطمئن شوید.
۲-برای اطمینان از باز بودن مسیر دودکش می‌توانید از قسمت کلاهک پشت بام سنگی را با نخ آویزان و آن را در محل اتصال لوله بخاری به دیوار مشاهده کنید.
۳-شیلنگ‌های بخاری باید از نوع استاندارد انتخاب شوند و مکان اتصال شیلنگ به شیر گاز و بخاری باید با بست محکم شود.
۴-مکان قرارگیری بخاری باید به نحوی باشد که از دیوار حدود ۱۵ سانتی متر فاصله داشته باشد.
۵-وقتی بخاری روشن است، لوله آن باید داغ باشد، سرد بودن لوله حاکی از بروز مشکل در این وسیله رایج گرمایشی است.
۶-از قرار دادن لوازم چوبی و منسوجات در کنار بخاری خودداری و همواره فاصله پرده را از بخاری حفظ کنید.

نکات ایمنی در استفاده از شومینه
۱-قبل از روشن کردن شومینه باید دریچه آن باز و دودکش بررسی شود.
۲-وجود یک ترموکوپل در اجاق شومینه ضروری است تا هنگام خاموش شدن شعله، گاز قطع شود و وارد فضای خانه نشود.
۳-اصولاً شومینه زیر دودکش قرار می‌گیرد تا گاز‌های سمی و منو اکسید کربن را به خارج از ساختمان هدایت کند.
۴-شعله شومینه هم مانند شعله بخاری است و همیشه باید رنگ آن مدنظر قرار گیرد که آبی باشد.

نکات ایمنی استفاده از پکیج دیواری
۱-پکیج دیواری بهتر است در خارج از ساختمان و در هوای آزاد قرار گیرد، اما در صورت نصب داخل ساختمان نکات ایمنی با دقت بیشتری رعایت شود.
۲-چند ماه یک بار پکیج باید سرویس و رسوب زدایی شود.
۳-دودکش آن هم باید به گونه‌ای باشد که گاز‌های سمی وارد فضای زندگی نشوند و مستقیم به بیرون از ساختمان هدایت شوند.
۴-راحت‌ترین روش اطمینان از نشت نکردن گاز در قسمت اتصالات، استفاده از کف صابون است.
۵-اگر پکیج در آشپزخانه نصب می‌شود، در این صورت باید یک سیستم تهویه در این مکان تعبیه شود تا از بروز حادثه ممانعت کند.

نکات ایمنی استفاده از وسایل گرمایشی مرکزی
یکی از مزایای سیستم‌های حرارت مرکزی این است که برخلاف بخاری و شومینه احتمال پخش گاز در فضا و خطر گازگرفتگی وجود ندارد. اما باز هم نکاتی را برای ایمنی باید رعایت کرد:
۱-موتورخانه باید در محلی قرار گیرد که هوا جریان داشته باشد، از این رو برای تهویه مناسب اتاقک موتورخانه باید یک سیستم تهویه در آن نصب شود و زیر در چند سانتی متر برای ورود و خروج هوا فاصله داشته باشد.
۲-نکته دیگر آب‌بندی لوله‌های موتورخانه و دودکش است. سطح آن‌ها باید بررسی و هر نوع منفذ و سوراخ شناسایی شود.
۳-لوله‌های موتورخانه باید بدون منفذ و طول آن‌ها هم کوتاه باشد، در این صورت گاز‌های سمی و خطرناک وارد اتاقک نمی‌شوند.
۴-اگر مشعل هنگام روشن شدن از خود دود تولید کند یا اصلاً روشن نشود مطمئناً ایراد دارد و مشکل آن باید رفع شود.
۵-موتورخانه‌ها هم با برق و هم با گاز کار می‌کنند. سیم‌های برق، کلید‌ها و فیوز باید سالم و بی عیب و نقص باشند و مشعل، دودکش و رله هم بررسی شوند.

اندازه و شیک، اما کامل لباس بپوشیم
مادر‌ها و مادربزرگ‌ها در فصل سرما همیشه از جوان‌تر‌ها می‌خواهند که بیشتر و بیشتر لباس بپوشند و افراد البته خوش‌پوش بودن و شیک پوشیدن در زمستان هم برایشان مهم است. برای این که تعادلی بین این دو موضوع برقرار شود بهتر است مسائلی را در نظر بگیریم.

ترتیب لایه‌ها
ترتیب لایه‌های لباس‌های شما باید از نازک و سبک در زیر تا لایه‌های گرم‌تر و ضخیم‌تر در بخش رویی باشد. می‌توانید در زمستان از یک تی‌شرت برای پایین‌ترین لایه و سویشرت و کاپشن برای رویی‌ترین لایه استفاده کنید.

امتحان کردن لبه‌های لباس از لحاظ کوتاهی، بلندی
بلندترین لبه‌های لباس نباید همیشه در بیرونی‌ترین لایه لباس شما قرار داشته باشند. برای موقعیت‌های شیک‌تر بهتر است که شما لباس‌های بلند را از رو بپوشید، زیرا اگر در انتخاب لباس زمینه اشتباه کنید می‌تواند ظاهر شلخته‌ای به استایل شما بدهد.

پوشیدن زیرشلواری
در هوای خیلی سرد، می‌توانید زیر شلواری تنگ و نازکی را زیر شلوار اصلی خود بپوشید. برای فصل سرد زمستان شلوار بلندی را انتخاب کنید؛ پارچه‌های کتان و مخمل کبریتی برای هوای سرد گزینه بسیار مناسبی هستند. اگر امکان بارش وجود دارد، شلوار بارانی بپوشید.

یک ژاکت یا پلیور روی پیراهن بپوشید
پلیور باید کمی‌گشادتر و حجیم‌تر از پیراهنی باشد که پوشیده‌اید، اما نباید خیلی تنگ و چسبان باشد یا برعکس خیلی بزرگ و بادکرده باشد که نتوانید کت و کاپشن روی آن بپوشید.

انتخاب جوراب مناسب
پوشیدن جوراب‌های گرم زمستانی در گرم و خشک نگه داشتن پا‌ها بسیار مهم است. جوراب‌های پشمی گزینه بهتری هستند، اگر چه جوراب‌هایی از جنس پشم مصنوعی هم اغلب می‌تواند مناسب باشد.

راهکار‌های جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایی
ترفند‌هایی برای کاهش مصرف گاز وجود دارد که هم باعث می‌شود در پایان هر ماه، مبلغ قبض گازتان کمتر شود و هم خانه‌ای گرم‌تر داشته باشید. اسراف‌نکردن هم که همیشه توصیه شده است، اما برای جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایی چه باید کرد؟

درز‌های در و پنجره، محل فرار گرما| استفاده از نوار‌های درزگیر که راحت و ارزان هستند بسیار متداول است. چنان‌چه پنجره‌ها سالم نیستند، می‌توانید نایلون‌های ضخیمی از داخل و پشت پرده به اطراف چارچوب پنجره بچسبانید. اگر در زیر یا لولای در‌ها هم درز‌هایی وجود دارد بهتر است با قرار دادن یک تکه پارچه جلوی خروج گرما را بگیرید.

پرده‌ها، محافظان انرژی| استفاده از پرده‌های ضخیم و تیره رنگ می‌تواند در جلوگیری از هدر رفتن گرمای محیط بسیار مفید باشد. پرده‌های کرکره‌ای به دلیل وجود شکاف نقش چندانی در حفظ گرمای خانه ندارند. استفاده از پرده‌های دوتکه با یک بخش ضخیم هم مفید است. بهتر است تا حد امکان پرده‌ها تا کف اتاق را بپوشانند، البته توجه داشته باشید که شوفاژ پشت پرده نماند. استفاده از پرده با جنس پنبه هم می‌تواند عایق مناسبی در برابر اتلاف گرما باشد.

کولر و دریچه‌هایش| با استفاده از پلاستیک‌های ضخیم یا مقوا این دریچه‎‌ها را بپوشانید. همچنین بهتر است برای کولر در پشت‌بام یا هوای آزاد، روکشی ضخیم از برزنت تهیه کنید و کولر را کاملاً بپوشانید تا اتلاف انرژی گرمایی در خانه شما از این طریق به حداقل ممکن برسد.

عایق‌بندی همه سطوح محیط| در خانه‌های ویلایی و همچنین بالاترین طبقات آپارتمان‌ها، اتلاف گرما از سقف قابل توجه است. علاوه بر سقف‌ها و دیوارها، احتمال اتلاف گرما از کف هم وجود دارد. چنان‌چه کف خانه‌تان سرامیکی است در فصول سرما از فرش یا موکت برای پوشاندن کف استفاده کنید. همچنین پارکت‌ها نسبت به سرامیک و سنگ نقش کمتری در اتلاف گرما دارند.

مراقبت از دودکش شومینه| اگر از شومینه استفاده نمی‌کنید، راه دودکش آن را ببندید و از داخل مسدود کنید. برای مسدود کردن راه دودکش می‌توانید از عایق‌های پشمی، پشم‌شیشه‌ای و بالن‌های مخصوص استفاده کنید. ولی به یاد داشته باشید که اگر خواستید بعد شومینه را روشن کنید، حتما این عایق‌ها را از داخل دودکش بیرون بیاورید تا راه آن باز شود.

استفاده بهینه از نور و انرژی خورشید| اگر خانه‌تان آفتاب‌گیر است، در روز‌هایی که هوا آفتابی است پرده‌ها را کنار بزنید و از گرما و نور و انرژی خورشید نهایت استفاده را ببرید.

مراقبت از گرمای آشپزخانه| وقتی که در آشپزخانه مشغول کارید می‌توانید درجه سیستم گرمایشی‌تان را کاهش دهید، زیرا فعالیت کنار اجاق گاز به خودی خود دمای بدن را بالا می‌برد و گرمای اجاق گاز هم می‌تواند در دمای خانه تاثیر داشته باشد.

منبع: زندگی سلام

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرمای هوا توصیه های ایمنی نکات ایمنی پرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۱۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، محسن صیادی مدیر بازرسی نظارت اصناف خراسان رضوی گفت:در گشت‌های مشترک بازرسی نظارت اصناف با حضور نمایندگان تعزیرات حکومتی و دیگر دستگاه‌های نظارتی، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۳۱ واحد صنفی پس از دریافت تذکرات متعددپلمب شدند.
او افزود: این واحد‌های صنفی علیرغم تعهد چندباره، متاسفانه باز هم به تخلفات خود ادامه دادند.
وی پرتکرارترین تخلفات را، کم فروشی، گران فروشی،  رعایت نکردن دستورالعملهاى بهداشتی، رعایت نشدن قوانین و مقررات نظام صنفی و عرضه خارج شبکه اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان
  • ترافیک نیمه سنگین در جاده های قزوین
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • کندوان یک‌طرفه شد
  • تکرار حمایت قاطع دستگاه قضایی شهرستان از طرح نور
  • حجاب و عفاف از مهم‌ترین مولفه‌های عزت خانواده است
  • ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد پلمب شدند
  • در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه رانندگان احتیاط کنند
  • پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد
  • نامزدهای انتخابات را به رعایت قانون توصیه می‌کنم