Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی؛ نعیمه جاویدی: سرد و ابری شدن هوا، آفتاب مایل و کم رمق خزان، بارندگی و بی بَر و برگ شدن چند ماهه گیاهان برای بعضی افراد چنان آزاردهنده است که به نحوی دچار افسردگی فصلی می شوند. این نوع از بی حوصلگی روحی نیاز به دارو و درمان ندارد اما با چند روش ساده مثل استفاده از  لباس هایی از طیف رنگ های گرم، گوش دادن به موسیقی های ملایم و نه غمگین، تفریح کوتاه اما متعدد، پیاده روی منظم، استفاده از ساعات و روزهای آفتابی همچنین سرگرم شدن به مراقبت و نگه داری از  گیاهان قابل کنترل و رفع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما از این میان پرورش گیاهان را مرور می کنیم چون بهار را به باغچه پاییزی خانه های ما می آورد و در طیف خوشی های نسبتاً پایدار و ممکن برای عموم مردم قرار دارد.

چرا گیاهان من؟!

بسیاری از افراد بهار و تابستان با دیدن گلدان گل های زیبا، وسوسه می شوند و خانه را تبدیل به باغچه کوچک و زیبا می کنند اما فکری برای خرمی آن در خزان و تهیه و پرورش گیاهان مقاوم به سرما نمی کنند. گیاهانی که یا دیر خزانند یا جزو دسته همیشه سبزها قرار دارند یا با رنگ های تند و آتشین سرخ، زرد و نارنجی برگ ها و گل هایشان، شور زندگی را در خانه تقویت می کنند. از طرفی همین افراد با آگاه نبودن از شیوه های مراقبت از گیاهان در فصول سرد سال، ناخواسته باعث از بین رفتن گیاهان می شوند. این راهنما کمک می کند باغبانی خوب برای روزهای پاییزی باشیم و حال دل خودمان و گیاهان را خوب نگه داریم. اولین و طلایی ترین اطلاعاتی که می توانیم داشته باشیم این است؛ غالب گیاهانی که ما در خانه، محل کار و محیط زندگی مان نگه داری می‌کنیم، گیاهان آپارتمانی هستند. زادگاه اصلی بیشتر این گیاهان مناطق گرمسیری و معتدل است. به همین دلیل معمولاً با افت دما به سرمای زیاد حساسیت نشان می دهند و از بین می‌ روند. بعضی هم گیاهان فصلی هستند یعنی هرطور هم که از آن ها مراقبت کنیم، خواه ناخواه نیمی از سال خرم هستند و نیم دیگر خزان. درک این دو نکته کمک می کند، تشخیص دهیم که از کدام گیاه باید چگونه مراقبت کنیم؟ بعضی را باید جابجا کنیم به مکان گرم و بهتر و به بعضی دیگر فرصت خواب زمستانی بدهیم.

میزان دمای مناسب

اما چه دمایی در پاییز و زمستان برای گیاهان خانگی ما بهتر است؟ در این دو فصل گلدان گیاهان را از جریان هوای سرد مانند پنجره‌ها، درهای ورودی و  راه پله‌هایی که هوا در آن‌ جریان دارد، دور کنید.  آن ها را باید به جایی گرم‌تر منتقل کرد. بهترین دما در این فصل دمایی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است. در این بازه دمایی همه گیاهان زنده و شاداب مانده به رشد و نمو خود ادامه می‌دهند. بیشتر گیاهان در دمای منفی ۱۵ درجه سانتی‌گراد، آسیب می‌بینند اما دمای بالا هم آن ها را پژمرده و پلاسیده می کند چون رطوبت مفید برگ و ساقه از بین می رود و تبخیر می شود. بنابراین گیاهان را از وسیله‌های گرمایشی مانند شوفاژ، بخاری و پکیج های حرارتی دور کنید. دست کم سعی کنید ۱۰ متر بین وسیله گرمایشی و گیاه فاصله باشد و در صورت امکان حتی بیشتر. هوای گرم و نزدیک بودن به بخاری و شوفاژ برای برخی گیاهان آپارتمانی بسیار خطرناک است تا جایی که منجر به مرگ گیاه می شود. این موضوع را جدی بگیریم.

چطور آبیاری کنیم؟ 

همان طور که عطش و نیاز ما و بیشتر موجودات در فصل سرد سال به نوشیدن آب و مایعات کمتر از تابستان است گیاهان هم چنین حالتی دارند. فصل پاییز و زمستان مراتب و حجم آبیاری گیاهان را کمتر کنید چون در این فصل به علت خنک‌تر بودن هوا و دمای پایین خاک گیاه دیرتر خشک شده و نیاز به آب گیاه کمتر است. تعداد دفعات آبیاری در این فصل‌ها نسبت به فصل‌های بهار و تابستان باید کمتر باشد تا از پوسیدگی ریشه، آفت ساقه و قارچ برگ ها جلوگیری شود. آبیاری زیاد باعث می شود به دلیل گرمای محیط تبخیر بالا برود و گویی گیاه را در سونایی گرم قرار داده ایم. در محیط سرد یا نیمه سرد هم ساقه و ریشه گیاه آسیب پذیر می شود. آبی که گیاه را با آن آبیاری می‌کنید حتماً هم دمای محیط باشد. برای رفع کلر و هم دما شدن چند ساعت قبل آب را در مخزن آبیاری بریزید و در آن را باز بگذارید.

نور ملایم و غیر مستقیم

به جز خاک، آب و توجه کافی، نور هم تغذیه ای لازم گیاه برای رشد و نمو صحیح است. حتماً سعی کنید گیاهان را در این فصل در محل نورگیر قرار دهید تا مقداری نور خورشید دریافت کنند. دمای مناسب برای اکثر گیاهان در زمستان در حدود ۵ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد و منظور دمایی است که از تابش خورشید دریافت می شود نه محیط. همان نور پشت شیشه یا نوری که از دالان راهرو می تابد هم مناسب است فقط مواظب باشید شاخه‌ها و برگ گیاهان به پنجره‌ها نچسبد چون سرمای بیرون باعث ایجاد یخ زدگی در برگ‌ها یا در روزهای گرمتر حالت ذره بینی و سوختن برگ ها خواهد شد.

 گل‌هایی مانند «برگ بیدی بنفش»، «نخل مرداب» و «قلم زن» در فضای سرد و آزاد در زمستان کاملاً خشک می‌ شوند. نیاز به تلاش برای جلوگیری از این اتفاق نیست چون ریشه‌های این گیاهان زنده‌اند و این خواب زمستانی برای گیاه لازم و ضروری است تا در فصل بهار رشد مجدد و بهتر داشته باشند. بنابراین فکر نکنید که گیاه نور دریافت نکرده است. نکته مهم دیگر اینکه از تعویض خاک گلدان‌ها در فصل زمستان خودداری کنید. بهترین زمان برای این کار اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است. 

گیاهان پاییز دوست

اگر قصد خرید گیاهان پاییزی دارید و منتظرید تا نامشان را یادداشت کنید ما نام تعدادی را که کارشناسان گل و گیاه زیادی تایید کرده اند را اینجا آورده ایم.بعضی گل ها مانند «شمعدانی» و «کولانکولائه» تا حدی در مقابل سرما مقاوم هستند.گل هایی مثل «حسن یوسف» در سرمای شدید خشک می شوند.درباره نگهداری «کاکتوس ها» در فصل سرد به یاد داشته باشید که نیاز به آبیاری کمتری دارند. گیاهانی مثل «گل ناز آفتابی» در زمستان کاملا خشک می شوند و برای داشتن گلدان این گل ها در سال جدید باید بذر این گیاه را جمع آوری یا خریداری کنید.گل های «اشرفی»، «جعفری»، «داودی»، «بنفشه»، «قرنفل»، «مینا»، «کلم زینتی»، «بگونیا» و «برفی» برای پاییز مناسب هستند. گل های زیبایی هم دارند. انواعی از رز و گیاهان آپارتمانی هم گزینه خوبی هستند.

هواخوری بله، باران نه!

فقط نکته مهم این است که برگ گیاهان در روزهای سرد سال نیاز به مه پاش آب، غبارگیری و استفاده از آفت زدای طبیعی مانند محلول توتون(برگ توتونی که چند ساعت در آب ولرم خیسانده ایم و محلول به دست آمده آفت کش طبیعی است) دارند. گاهی هم می توان در صورت کوچک و سبک بودن گل ها  در روزهای آفتابی آن ها را در فضای باز گذاشت تا خاک اکسیژن لازم را جذب کند. روزهای بارانی پاییز به هیچ وجه گیاهان را به هوای طروات بیشتر زیر باران قرار ندهید چرا که به دلیل پدیده وارونگی دما آب باران اسیدی است و برای گیاهان مضر. تهویه هوای فضایی که گیاهان در آن نگه داری می شوند هم اهمیت دارد تا باغچه خانگی، آپارتمانی و پاییزی بانشاطی داشته باشیم.

 

 

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: افسردگی گیاهان پاییز سبک زندگی افسردگی پاییزی برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۰۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم

محققان شاهد انجام اولین درمان فعال زخم توسط اورانگوتان با گیاه دارویی بوده‌اند که کشف جالبی در نوع خود است.

به گزارش ایسنا، یک اورانگوتان نر وحشی سوماترایی زخم خود را با یک گیاه دارویی درمان کرد و این اولین باری بود که چنین رفتاری در چنین گونه‌هایی مشاهده شد.

به نقل از آی‌ای، تاکنون، محققان شاهد حیواناتی بوده‌اند که از گیاهان برای خوددرمانی استفاده می‌کنند، اما چنین مشاهداتی نادر بوده است. میمون‌های بزرگ از گیاهان برای درمان عفونت انگلی و درد عضلانی استفاده می‌کنند. به تازگی مشاهده شده که شامپانزه‌ها حشرات را به زخم خود می‌مالند. با این حال، درمان زخم با یک ماده فعال زیستی تا کنون دیده نشده بود.

زیست‌شناسان شناختی و تکاملی به تازگی یک اورانگوتان سوماترایی نر وحشی را در حال درمان زخم فعال روی صورت خود در یک مکان تحقیقاتی در اندونزی مشاهده کردند.

اورانگوتانی که با گیاه آکار زخم را ضد عفونی کرده و می‌پوشاند

کارولین شوپلی (Caroline Schuppli) و ایزابل لامر (Isabelle Laumer) در مشاهدات روزانه خود از ۱۵۰ اورانگوتان سوماترایی که به شدت در معرض خطر انقراض بودند، متوجه شدند که گونه یک نر به نام راکوس به احتمال زیاد در هنگام دعوا با یک نر دیگر زخمی روی صورتش برداشته است.

او خود را با برگ‌هایی از گیاه آکار (Fibraurea tinctoria) درمان می‌کرد، این گیاه به داشتن خواص دارویی معروف است.

انسان‌هایی که در جنگل‌های استوایی جنوب شرقی آسیا زندگی می‌کنند، از آکار برای اثرات ضد درد و تب‌بُری استفاده می‌کنند. در طب سنتی این گیاه انواع بیماری‌ها مانند مالاریا را درمان می‌کند. بررسی‌ها وجود موادی را در آن نشان می‌دهد که می‌دانیم دارای فعالیت‌های ضدباکتریایی، ضد التهابی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و سایر فعالیت‌های زیستی مرتبط با بهبود زخم هستند.

راکوس پس از جویدن این گیاه، مایع آن را به مدت حدود هفت دقیقه روی زخم گونه خود قرار داد. سپس آن را با برگها پوشاند و به خوردن گیاه ادامه داد. زخم در پنج روز شروع به بسته شدن کرد و در عرض یک ماه کاملا بهبود یافت.

جالب اینجاست که راکوس هنگامی که زخمی بود، بیش از حد معمول استراحت می‌کرد. خواب به طور مثبت بر بهبود زخم تأثیر می‌گذارد، زیرا ترشح هورمون رشد، سنتز پروتئین و تقسیم سلولی در طول خواب افزایش می‌یابد.

لامر می‌گوید: کل فرآیند زمان قابل توجهی را به خود اختصاص داد.

از آنجایی که او از آکار به طور خاص برای مراقبت از زخم استفاده می‌کرد، محققان می‌توانستند بفهمند که او قصد دارد خودش را معالجه کند و روش او کارآمد است. علائم درمان زخم در سایر حیوانات تا کنون به عنوان اثر واقعی تایید نشده است.

این اولین درمان فعال زخم با یک ماده فعال زیستی است که تا کنون مشاهده شده است.

محققان پیش از این هرگز شاهد چنین رفتاری نبوده‌اند، زیرا برخورد با حیوان زخمی آن هم در محیطی که حاوی گیاهان دارویی است، یک اتفاق نادر است.

آنها نمی‌دانند که آیا راکوس پیش از این نیز چنین عملی را انجام داده است یا خیر. آنها همچنین نمی‌توانند تأیید کنند که آیا او آن را از سایر اورانگوتان‌های محل تولدش آموخته است یا خیر. نرهای اورانگوتان پس از رسیدن به سن بلوغ، مسافت‌های طولانی را طی می‌کنند تا خانه جدیدی پیدا کنند. شوپلی فرض می‌کند که سایر اورانگوتان‌ها نیز می‌توانند رفتار مشابهی از خود نشان دهند.

آنچه به طور قطع شناخته شده است؛ این است که راکوس اولین مدیریت فعال زخم با یک ماده فعال بیولوژیکی را نشان داده است.

اولین شواهد مستند از درمان زخم توسط انسان در یک نسخه خطی پزشکی متعلق به ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد ظاهر شد. میمون‌های بزرگ آفریقا و آسیا نیز از زخم‌های خود مراقبت می‌کنند، بنابراین شاید ما عملکرد ذاتی داشته باشیم که به ما این امکان را می‌دهد گیاهان و قارچ‌های دارای خواص دارویی را بشناسیم و خود را درمان کنیم.

راکوس چگونه می‌دانست که چگونه این کار را انجام دهد؟ او یک فرآیند نسبتا پیچیده را انجام داد. این عملکرد یا مکانیسم سؤالات بسیاری را به وجود می‌آورد. ما ممکن است به طور طبیعی به سمت گیاهانی که دارای مواد مغذی یا خواص درمانی هستند، جذب شویم.

به لطف این گزارش، محققانی که با حیوانات کار می‌کنند، می‌توانند در صورت ایجاد زخم روی بدن حیوانات در مشاهده رفتار آنها توجه بیشتری نشان دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برداشت گیاهان بهاری در اشنویه دومین قربانی خود را گرفت
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه