Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@03:02:59 GMT

۱۰ سال حبس و شلاق نتیجه سرقت با سلاح سرد

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۰۷۴۳

۱۰ سال حبس و شلاق نتیجه سرقت با سلاح سرد

یک سارق حرفه‌ای که با تهدید سلاح سرد تنها دارایی یک پیک موتوری را سرقت کرده بود، با رأی عبرت‌آموز قاضی شعبه ۱۴۴ دادگاه کیفری دو مشهد به ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

بیکار بود و هرکجا که فکرش را بکنید برای پیدا کردن کار مراجعه کرد، اما هر بار دست خالی به خانه برمی‌گشت. مدتی به همین شیوه صبح‌ها را ظهر و ظهرها را هم شب می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم‌کم این ماجرا برای خانواده‌اش رنج‌آور شد زیرا برای امرار معاش دچار مشکل شده بودند.

از استخدام در کارخانه، شرکت و اداره منصرف شد و با هزار زحمت چند میلیون تومان پول جور کرد و با آن یک دستگاه موتورسیکلت خرید. این بهترین راه بود تا به صورت موقت برای تهیه خرجی خانه دچار مشکل نشود و هر روز صبح در خیابان‌های مرکزی شهر مشهد مسافرکشی با موتورسیکلت را تجربه می‌کرد.

اوضاع بد نبود و از وضعیت بحرانی تا حدودی خارج شده بود و دیگر هشتش گرو نه نبود.

تنها دارایی نان‌آور خانواده سرقت شدهمسر و فرزندانش هم کمی از فشار اقتصادی فاصله گرفته بودند چرا که پدر خانواده صبح تا شب در خیابان‌های شهر در سرما و گرما مسافر جابه‌جا می‌کرد و دیگر برای اجاره خانه کوچک حاشیه شهرشان نگرانی نداشتند.

اما این شادی دوامی نداشت و یک روز که او مثل همیشه در خیابان‌های شهر به دنبال مسافر می‌چرخید، با دست بلند کردن مرد جوانی در حوالی خیابان امام رضا(ع)، جلو پایش ترمز زد و با طی کردن کرایه، مرد مسافر را ترک موتور سوار کرد و به سمت شهرک شهید رجایی برد.

چند دقیقه بعد در نزدیکی مقصد، به یک باره پیک موتوری سردی جسم تیزی را زیر گلویش احساس کرد و همزمان صدای خش‌دار خشن مرد مسافر که از او می‌خواهد موتور را نگه دارد، به گوشش رسید.

موتورسیکلت را از ترس چاقو متوقف می‌کند و از آن پیاده می‌شود، مرد مسافرنما با تهدید جیب‌های طعمه‌اش را خالی می‌کند و ۱۰۰هزار تومان وجه نقدی که برای آن کل شهر را با موتور دور زده بود و گوشی تلفن همراهش را سرقت می‌کند. سارق مسلح به سلاح سرد که او را تهدید می‌کرد اگر حرکت کند با چاقو پاسخش را خواهد دید، دست بردار نبود و پشت موتور نشست و تنها سرمایه مرد جوان را پیش چشمانش سرقت کرد، التماس‌های مالباخته هم هیچ فایده‌ای نداشت.

پس از این واقعه مالباخته در مراجع انتظامی و قضایی طرح شکایت کرد، اما بازهم آن روز دست خالی راهی خانه شد. چند روز از سرقت گذشت که مأموران کلانتری آبکوه حین گشت‌زنی در حوالی خیابان فدک به راکب یک دستگاه موتورسیکلت که پلاک مخدوشی روی آن نصب بود، مشکوک می‌شوند.

استعلام مشخصات ظاهری مرد موتورسوار بی‌شباهت به یکی از سارقان خشن تحت تعقیب نبود، از همین رو تیم تجسس کلانتری به صورت نامحسوس این فرد را کوچه به کوچه تعقیب کرد تا محل اختفایش هم شناسایی شود.

دستگیری در تعمیرگاه و لو رفتن همه چیزپس از چند چهارراه چپ و راست پیچیدن، مرد مشکوک وارد یک تعمیرگاه خودرو شد و مأموران پلیس پشت سر او وارد محل شده و فرد مذکور را دستگیر کردند. بازرسی بدنی متهم منجر به کشف یک تیغه چاقوی ۲۰‌سانتیمتری شد. پلیس مطمئن شد این فرد همان سارق تحت تعقیب است.

متهم پرونده که احمد نام داشت به سرعت به مقر انتظامی منتقل شد. پس از آن مشخص شد موتورسیکلتی که سارق هنگام دستگیری سوار آن بود متعلق به همان پیک موتوری است. از همین رو مالباخته به مقر پلیس فرا خوانده شد و ضمن شناسایی متهم، واقعه آن روز تلخ را بازگو کرد.

در ادامه متهم که سوابق متعدد سرقت را یدک می‌کشید و حتی چندی پیش پس از تحمل ۱۱سال حبس از زندان آزاد شده بود به دادسرا منتقل و برای او کیفرخواست صادر شد.

کار به اینجا که رسید پرونده برای طی شدن دیگر مراحل قضایی به شعبه ۱۴۴ دادگاه کیفری دو مشهد ارجاع شد و روی میز قاضی مهدی ترابیان قرار گرفت.

تمامی اوراق و مستندات پرونده دوباره به صورت دقیق مورد بازخوانی قرار گرفت و دفاعیات متهم سابقه‌دار چندین جلسه شنیده شد.

 درنهایت قاضی شعبه، مجرم پرونده را به تحمل ۱۰ سال حبس و همچنین ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد تا شاید درس عبرتی باشد برای این سارق شرور که جان و مال مردم را به این راحتی بازیچه اقدام‌های مجرمانه خود قرار ندهد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حبس سلاح سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۰۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟

علیرضا سلطانی؛ اعتماد

در روزهای اخیر به دنبال تشدید چالش‌های سیاسی و امنیتی میان ایران و اسراییل (حمله اسراییل به كنسولگری ایران در سوریه و متعاقب آن حمله موشكی و پهپادی ایران به اسراییل)، بار دیگر زمزمه‌ها پیرامون دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای (زمان یا ضرورت آن) در محافل سیاسی و رسانه‌ای داخلی و خارجی افزایش یافته است.

تامل در اظهارنظرها و دیدگاه‌های مطرح شده نشان می‌دهد كه مخالفت‌ها و مقاومت‌ها در برابر ضرورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به نسبت گذشته در داخل و خارج ایران كمتر و كمرنگ‌تر شده است.

بسیاری از افرادی كه تا پیش از این به لحاظ مسائل امنیتی و نظامی، دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را برای صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی خطرناك تلقی می‌كردند با اولین درگیری مستقیم ایران و اسراییل بر مبنای سلاح‌های متعارف (موشك و پهپاد) و تسهیل شرایط برای مواجهه بزرگ‌تر و مخرب‌تر برای منطقه، به این درك و صرافت افتاده‌اند كه یكی از مهم‌ترین عوامل جلوگیری از درگیر شدن ایران و اسراییل، ایجاد توازن قدرت میان این دو كشور در سطح منطقه‌ای است.

این توازن با توجه به بهره‌مندی یكی از طرفین یعنی اسراییل به سلاح هسته‌ای، تنها بر محور سلاح هسته‌ای شكل می‌گیرد و از این منظر ضروری است ایران مانند اسراییل هر چه سریع‌تر و فوری‌تر به سلاح هسته‌ای دست یابد تا منطقه شاهد ثبات و امنیت پایدار باشد.

این دیدگاه شاید از منظر نظریه توازن قدرت و نظریه‌های امنیتی نسل سوم و چهارم، چندان بیراه نباشد. به هر حال با توجه به شكسته شدن تابوی درگیری نظامی ایران و اسراییل در پی تحولات و تحركات نظامی اخیر دو طرف نسبت به یكدیگر، امكان درگیری نظامی گسترده با گستره منطقه‌ای و حتی بین‌المللی بسیار افزایش یافته است.

این شرایط خطرناك چه بسا بسیاری از تحلیلگران و حتی سیاستمداران جز طرفداران اسراییل را نسبت به ضرورت دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای مجاب كرده است .  

با لحاظ شرایط اخیر منطقه‌ای می‌توان انتظار داشت روند تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی در قبال پرونده هسته‌ای ایران دچار تغییرات جدی شود .

غرب به رهبری ایالات متحده امریكا در طول 20 سال گذشته نتوانسته روند توسعه تدریجی توانمندی هسته‌ای ایران را با استفاده از روش‌های غیرنظامی مانند تحریم‌های اقتصادی متوقف سازد. فناوری و توانمندی هسته‌ای ایران با وجود هزینه‌های سنگین اقتصادی و توسعه‌ای آن به مرحله‌ای از ثبات علمی و فنی رسیده است به گونه‌ای كه می‌توان این توانمندی را بومی شده تلقی كرد.

از طرف دیگر با وجود نگرانی شدید غرب نسبت به روند رو به رشد توانمندی هسته‌ای ایران و امكان دستیابی این كشور به سلاح هسته‌ای و در عین حال متعهد شدن نسبت به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، در حال حاضر امكان یا توانی برای عمل به این تعهد نداشته و ندارد.

تنها امید و ابزار برای این مهم، فشارهای اقتصادی بوده است كه با وجود ضربات سهمگین این تحریم‌ها بر اقتصاد ایران و معیشت شهروندان و رویارویی نظام سیاسی این كشور با برخی چالش‌ها، نتوانسته بر اراده حاكمیت ایران بر ادامه این راه تاثیری بگذارد.

بنابراین اقدام نظامی به‌رغم اشاره‌های مستقیم و غیرمستقیم امریكا و غرب برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به دلیل عدم آمادگی لازم این كشورها از یك سو و احساس خطر نسبت به پیامدهای شدید اقدام نظامی و گسترش آن به سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی برای یك دوره میان‌مدت دور از انتظار است.

در این شرایط اگر ایران به آستانه دستیابی به فناوری تولید سلاح هسته‌ای رسیده باشد و این مهم برای امریكا و متحدین غربی آن مسجل باشد، تنها واكنش آنها می‌تواند پذیرش واقعیت موجود و به رسمیت شناختن عضویت ایران در باشگاه دارندگان فناوری و توانمندی تولید سلاح هسته‌ای باشد . شرایطی كه دور از دسترس نیست.

این وضعیت برای كشورهای منطقه جز اسراییل به شكل دیگری قابل تحلیل است .  

ایران هسته‌ای به‌طور عام و ایران دارای سلاح هسته‌ای به‌طور خاص همواره دغدغه و نگرانی بزرگی برای كشورهای منطقه به خصوص كشورهای حوزه خلیج‌فارس بوده و در این راستا كشورهای مزبور به ویژه در دو دهه گذشته تمام تلاش خود را هماهنگ با غرب برای جلوگیری از رشد قدرت هسته‌ای ایران به كار گرفته‌اند، اما نگرانی از درگیری ایران و اسراییل در جنگی متعارف كه ظرفیت منطقه‌ای شدن بسیار بالایی دارد، می‌تواند ذهنیت این كشورها به رهبری عربستان سعودی را به سمت ضرورت ایجاد توازن قدرت منطقه‌ای از نوع هسته‌ای میان ایران و اسراییل تغییر دهد .

از سوی دیگر رهبران قدرت‌طلب در كشورهایی مانند عربستان، تركیه و مصر بالطبع دنبال بهانه‌ای برای مسلح شدن به سلاح هسته‌ای برای تضمین قدرت و بقای خود هستند.

در این میان شاید عربستان و شخص بن سلمان كه پرچم مخالفت با ایران هسته‌ای را سال‌هاست برافراشته و روحیه ماجراجویی بالایی برای ورود به عرصه‌های جدید قدرت دارد، با بهره‌گیری از بهانه ایران دارای سلاح هسته‌ای و با استفاده از دلارهای نفتی و حمایت‌های غرب و امریكا، گام در مسیر هسته‌ای شدن و دراختیار داشتن سلاح هسته‌ای گذاشته و با هزینه‌ای پایین و زمانی كوتاه به نسبت ایران، به این مهم دست خواهد یافت .

مساله‌ای كه بارها رهبران عربستان سعودی در سال‌های اخیر به آن اشاره كرده و چه بسا برای تحقق آن به لحاظ مشاهده پیشرفت هسته‌ای ایران، گام‌های عملی به صورت مخفیانه برداشته‌اند. بنابراین می‌توان گفت به لحاظ منطقه‌ای هم تابوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به نسبت گذشته تا حدود زیادی شكسته شده و این كشورها علاوه بر آمادگی برای پذیرش این واقعیت در آینده نزدیك و پی بردن به دستاوردهای سیاسی و امنیتی منطقه‌ای آن (توازن قدرت منطقه‌ای) درصدد كنار آمدن با آن و مهم‌تر بهره‌گیری هوشمندانه از آن در جهت منافع سیاسی و نظامی خود برخواهند آمد .

 این دیدگاه كه خاورمیانه به دلیل عقب‌ماندگی‌های سیاسی و اجتماعی و همچنین فعال بودن كانون‌های رادیكالیسم و بنیادگرایی از نوع دولتی و فرقه‌ای و بالا بدون شدت تنش‌های ایدئولوژیك درون منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، فاقد ظرفیت‌های فكری، سیاسی و امنیتی برای در اختیار داشتن فناوری‌های مربوطه و خصوصا سلاح هسته‌ای بوده و نباید وارد رقابت هسته‌ای از نوع نظامی شود نیز قابل مناقشه است.

بر اساس این دیدگاه، خاورمیانه هسته‌ای، موجبات ناامنی و نابودی جهانی را فراهم می‌سازد. تجربه تاریخی ثابت كرده از زمان دستیابی قدرت‌های بزرگ به سلاح هسته‌ای، رویارویی نظامی مستقیم میان این كشورها از بین رفته و این كشورها خصوصا امریكا و شوروی در دوران جنگ سرد با استفاده از دیپلماسی سعی در عدم مواجهه نظامی داشتند .

این مهم در مورد جنوب آسیا و دستیابی هند و پاكستان به فناوری تولید سلاح‌های هسته‌ای در دهه 1990 مصداق دارد. از زمان دستیابی این دو كشور به سلاح هسته‌ای، مناقشات دو كشور بسیار محدود شده و جنوب آسیا امنیت بیشتر را تجربه می‌كند.

در اختیار داشتن فناوری سلاح هسته‌ای، منطق، قاعده بازی و سازوكارهای مدیریتی و امنیتی خاص خود را دارد.

از زمان دستیابی بشر به سلاح هسته‌ای، جهان امن‌تر نسبت به گذشته بوده است، چراكه دولت‌ها به این صرافت و عقلانیت رسیده‌اند كه با وجود در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای، اما امكان استفاده از آن برای تامین امنیت، نزدیك به صفر است، چراكه سلاح هسته‌ای صرفا برای داشتن و نه برای استفاده است.

این شرایط در مورد خاورمیانه نیز مصداق دارد. سلاح هسته‌ای، تندروترین و رادیكال‌ترین دولت‌ها را نیز رام می‌كند. برخلاف تصور رایج، بهره‌مندی قدرت‌های منطقه‌ای خاورمیانه از سلاح هسته‌ای، امنیت منطقه و جهان را بیشتر تامین می‌كند.

این مهم، زمینه ارتقای سطح امنیت و ثبات در منطقه، افزایش حساسیت‌های امنیتی منطقه‌ای، فروكش كردن سطح چالش‌های سیاسی و ایدئولوژیك بین كشورها، تضعیف كانون‌های اجتماعی و فرقه‌ای بنیادگرایی و رادیكالیسم در سطح منطقه و در مقابل ایجاد زمینه‌های ثبات، امنیت و توسعه خواهد شد. خاورمیانه هسته‌ای، نه تنها تهدیدی برای امنیت جهانی نخواهد بود، بلكه به تقویت امنیت و ثبات منطقه و جهان كمك كرده، عقب‌ماندگی سیاسی، اقتصادی و امنیتی خاورمیانه از روندهای جهانی را جبران كرده و زمینه و گذار آن به دوران جدیدی از ثبات و امنیت را فراهم می‌سازد.

 انتظار برای خاورمیانه هسته‌ای با توانمندی نظامی چندان طولانی نیست و دیری نخواهد پاییدکه جهان به این درك خواهد رسید خاورمیانه هسته‌ای برای امنیت پایدار جهانی ضروری و فوری است و ایران در این زمینه پیشرو خواهد  بود. 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرح مخفی اسرائیل برای ایران و خاورمیانه «اسحاق بریک» ژنرال ارشد ارتش اسرائیل : ما نه تنها حماس را حتی از نظر نظامی نمی‌توانیم نابود کنیم بلکه توانایی خود را در برابر ایران هسته‌ای نیز از دست داده‌ایم (فیلم) بلومبرگ: ایران هسته ای خطر جدی تری از جنگ غزه است

دیگر خبرها

  • تیراندازی در عروسی پرواز‌های این شهر را لغو کرد
  • تیراندازی در عروسی پرواز‌های خرم‌آباد را لغو کرد
  • تیراندازی در عروسی، پرواز‌های فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • تیراندازی در عروسی پروازهای فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • قاتل فراری دو میهمان عروسی در مخفیگاهش دستگیر شد
  • دستگیری متهم به سرقت ۸۰۰ میلیونی سنگ فیروزه در نیشابور
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه